Menu

«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Παμβώτιδας Γιώργος Κρανάς

KRANAS GIORGOSS

Ο πρώην δήμαρχος Παμβώτιδας Ιωαννίνων, Γιώργος Κρανάς, έφυγε χθες από την ζωή.
Η κηδεία θα γίνει σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.
Συλλυπητήρια από την «Ήπειρος Ανατροπής
«Η Περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του μέλους της Γιώργου Κρανά. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του τόπου μας, συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων και παρεμβάσεων της παράταξής μας. Ο Γιώργος Κρανάς ξεχώριζε για το ήθος, την ειλικρίνεια, την εργατικότητά και τη διάθεσή του να προσφέρει στον τόπο του. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Από το Δήμο Αρταίων
30.000 ευρώ για την παιδική στέγη του Λυρείου Ιδρύματος
Με το ποσό των 30.000 ευρώ συνδράμει ο Δήμος Αρταίων στην εθνική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Ο Δήμος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πέραν του γεγονότος ότι το μέγεθος της εθνικής καταστροφής είναι ανυπολόγιστο, ως Αρτινοί έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πάντα κοινωνικά αλληλέγγυοι σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν και έχουν ανάγκη.
Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας, 30 Ιουλίου, αποφάσισε την κατάθεση του ποσού των 30.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που συστάθηκε. Το ποσό θα διατεθεί για την ανακατασκευή του Λυρείου Ιδρύματος, μετά από έκκληση της Διοίκησης του Ιδρύματος. Το Ίδρυμα που παρέχει δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση σε 45 απροστάτευτα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους.
«Η χώρα μας και όλοι εμείς είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσαν οι συνάνθρωποί μας στην Αττική. Δυστυχώς, δεκάδες συμπολίτες μας δεν είναι πλέον μαζί μας, ενώ πάρα πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους. Αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και οι Αρτινοί έχουν αποδείξει ότι πάντα συνδράμουν όποτε χρειαστεί. Αυτό κάνουμε και ως Δήμος Αρταίων, δίνοντας ένα ποσό ώστε να βοηθήσουμε να λειτουργήσει άμεσα και πάλι το Λύρειο ίδρυμα, που αποτελεί μια φιλόξενη στέγη για 45 απροστάτευτα παιδιά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Αρταίων απέστειλε υλικό με είδη πρώτης ανάγκης στους πυροπαθείς συμπολίτες μας της Αττικής, με ειδική δράση συγκέντρωσης των ειδών αυτών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες μας που βιώσαν με τον χειρότερο τρόπο την πύρινη λαίλαπα.

Δήμος Καραϊσκάκη
Συντήρηση γεφυρών Belley
Άμεσα την πλήρη συντήρηση και την ολική αντικατάσταση με σκληρή λαμαρίνα τους οδοστρώματος της γέφυρας Belley στο Μαραθόρεμα Διχομοιρίου και της γέφυρας Belley στα Ρετσιανά με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην γέφυρα (Belley) Διχομοιρίου και αμέσως μετά της αντίστοιχης στα Ρετσιανά.
Θυμίζουμε ότι με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας Belley στον οικισμό Γρέβια Πηγών.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η πολύ καλή συνεργασία Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και Περιφέρειας Ηπείρου με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου».

Αναστολή λειτουργίας Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής
Από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Ιωαννίνων, που στεγάζεται στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι οι εργασίες της αναστέλλονται από 30 Ιουλίου 2018 μέχρι και 30 Αυγούστου 2018, λόγω θερινής άδειας των μελών της.

Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»
Δράσεις 6,715 εκ. ευρώ για καινοτόμες επιχειρήσεις
Δύο νέες προσκλήσεις, με συνολική δημόσια δαπάνη 6,715 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε επιχειρήσεις της Ηπείρου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Πρόκειται για την πρόσκληση 60 «Ενίσχυση υφιστάμενων Μ.Μ.Ε. για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών» και την πρόσκληση 61 «Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα».

Δήμος Νικολάου Σκουφά
15 εκατομμύρια ευρώ για Νεοχώρι, Παχυκάλαμο, Ακροποταμιά
«Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο και την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. η σύμβαση κατασκευής του έργου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Βιολογικού Καθαρισμού για Νεοχώρι, Παχυκάλαμο, Ακροποταμιά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 15,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020.
Το συνολικό μήκος δικτύων ανέρχεται σε 26 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστούν 4 αντλιοστάσια (2 στο Νεοχώρι και από ένα στον Παχυκάλαμο και την Ακροποταμιά).
Τα έργα της εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων θα κατασκευασθούν σε δημοτική έκταση και η εφαρμοζόμενη μέθοδος επεξεργασίας θα είναι το σύστημα της Ενεργού Ιλύος με παρατεταμένο αερισμό και ταυτόχρονη σταθεροποίηση της ιλύος.
Η Μονάδα επεξεργασίας θα περιλαμβάνει έργα εισόδου, προεπεξεργασίας , βιολογική επεξεργασία, μονάδα απολύμανσης, έργα διάθεσης λυμάτων, κτίριο ενέργειας, κτίριο διοίκησης κλπ.
Οι συνδέσεις με το δίκτυο είναι 900 και θα γίνουν επίσης οι συνδέσεις των αντλιοστασίων και της ΕΕΛ με την ΔΕΔΔΗΕ».

Καχριμάνης: Οι δασικοί χάρτες ξεσπιτώνουν κόσμο
Με τους λεγόμενους δασικούς χάρτες γίνεται απαλλοτρίωση της περιουσίας του καθενός, με τη διάταξη ότι κατά τεκμήριο ανήκει στο Δημόσιο κάθε δασική έκταση, που προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην Ήπειρο, αλλά και σε όλες τις λεγόμενες «Νέες χώρες», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης, καλώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.
Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι «ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είχε πει ότι θα βρεθεί μια λύση ώστε τουλάχιστον σε κάποιες εκτάσεις από αυτές να έχουμε δενδρώδεις καλλιέργειες. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε. Το κράτος δεν ασχολείται με την ουσία και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. 978/1979 αν και θεσπίστηκε κυρίως για να σώσει την Αττική, ούτε εκεί -όπως αποδείχτηκε- έγινε τίποτε. Και έρχονται εδώ να ξεσπιτώσουν τους πάντες από τις ακριτικές περιοχές που φυλάνε Θερμοπύλες».
Όπως συμπλήρωσε, «από το 1979 και μέχρι σήμερα όλοι οι νόμοι που θεσπίστηκαν για να προστατεύουν τη φύση, διώχνουν τον κόσμο από τη φύση, η οποία χωρίς ανθρώπους γίνεται ζούγκλα. Έστω και την ύστατη στιγμή ζητώ να περάσουν το νόμο για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, ώστε να μπορούν εκεί που είτε ένεκα εμφυλίου, είτε λόγω αστυφιλίας έφυγε ο κόσμος, να ξαναδώσουν το δικαίωμα για φυτεύσεις που βοηθάνε και το περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Ιστοσελίδα για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου
Μια πολύ σημαντική στιγμή για την ιστορία του αναπτυξιακού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» είναι η ανάρτηση της ιστοσελίδας της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. Ο ιστότοπος της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου υλοποιήθηκε από τα έμπειρα στελέχη της Εταιρείας CLIO MUSE, με την ευγενική χορηγία της «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», και πρόκειται για μια προσφορά του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., που είναι ο φορέας λειτουργίας (D.M.M.O.) του έργου «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».Η ιστοσελίδα έχει ως βασικό σκοπό την ανάδειξη της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου και των αρχαίων θεάτρων της (Δωδώνης, Νικόπολης, Αρχαίας Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων), αλλά και τη γενικότερη προώθηση των αξιοθέατων και των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο Ποιότητας της Διαδρομής. Η Βασική επιδίωξη είναι η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον επισκέπτη της Ηπείρου και έχει προβλεφθεί πέρα από την ενημέρωση για τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού της Διαδρομής να μπορεί ο ίδιος ο επισκέπτης να σχεδιάζει το ταξίδι του.Η δημιουργία της ιστοσελίδας, η οποία είναι σε διαδικασία δυναμικής ανάπτυξης, αποτελεί το συλλογικό καρπό της συνεργασίας της Clio Muse με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», την αρχαιολογική κοινότητα και την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

ΑΣΠΑΙΤΕ - Αιτήσεις για παιδαγωγική κατάρτιση
Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) & του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) για το έτος 2018-2019.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της ΑΣΠΑΙΤΕ στα Ιωάννινα, 26510-68204.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 02 Αύγουστος 2018 16:58
επιστροφή στην κορυφή

TROMPOYKHS SITE

GKONTZOS

DIAF TSOYNHS 2018

DIAF LOGISTIKO MPOYSHS SITE NEWWW